O FIRMIE KONTAKT MS Spektrum MS Edu
   

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adres do

korespondencji:

 

MS Lab

87-500 Rypin

ul. Sportowa 22

 

Tel.: (+48) 54 280 01 47

Faks: (+48) 54 280 01 48

E-mail: sekretariat@ms-lab.pl

 

 

 

Analizy żywności

Badania żywności

PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
  • MLEKO I PRZETWORY MLECZNE

  • MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE

  • RYBY I PRZETWORY RYBNE

  • OWOCE, WARZYWA I PRODUKTY OWOCOWO-WARZYWNE

  • WYROBY PIEKARNICZO-CUKIERNICZE

  • PRZYPRAWY

  • JAJA

  • WYMAZY I WYCINKI Z TUSZ

  • BADANIA PRZECHOWALNICZE

BADANIA ŚRODOWISKA PRODUKCJI
  • WYMAZY Z MASZYN I URZĄDZEŃ

  • WYMAZY Z RĄK PERSONELU

Badania mikrobiologiczne żywności
  • obecność Salmonella spp.

  • obecność Listeria monocytogenes

  • liczba Listeria monocytogenes

  • liczba gronkowców koagulazo-dodatnich

  • liczba Escherichia coli

  • liczba bakterii z grupy coli

  • liczba bakterii tlenowych

  • liczba Enterobacteriaceae

  • liczba drożdży i pleśni

  • ogólna liczba bakterii tlenowych w 30°C

  • obecność gronkowców koagulazo-dodatnich

  • obecność bakterii z grupy coli

  • liczba Clostridium perfringens

  • obecność Clostridium perfringens

  • liczba bakterii redukujących siarczany (IV) rosnących w warunkach beztlenowych

  • liczba przypuszczalnych Bacillus cereus

Badanie mikrobiologiczne tusz zwierzęcych
  • liczba bakterii tlenowych w 30°C

  • liczba Enterobacteriaceae

  • obecność Salmonella spp.

Badania fizykochemiczne żywności
  • oznaczenie białka met. Kjeldahla

  • zawartość tłuszczu

  • zawartość chromu

  • zawartość kadmu

  • zawartość ołowiu

  • zawartość arsenu

  • zawartość rtęci

  • wilgotność/ sucha masa

  • oznaczanie popiołu

  • oznaczanie sodu w przeliczeniu na NaCl

Badania mikrobiologiczne środowiska produkcji
  • obecność pałeczek Salmonella spp.

  • obecność Listeria monocytogenes

  • liczba gronkowców koagulazo-dodatnich

  • liczba Escherichia coli

  • liczba bakterii z grupy coli

  • liczba bakterii tlenowych w 30°C

  • liczba Enterobacteriaceae

  • liczba drożdży i pleśni

  • ogólna liczba bakterii tlenowych w 30°C

  • obecność gronkowców koagulazo-dodatnich

  • obecność bakterii z grupy coli

  • liczba bakterii redukujących siarczany (IV) rosnących w warunkach beztlenowych

  • liczba przypuszczalnych Bacillus cereus

Wśród naszych usług oferujemy metody instrumentalne, dzięki którym czas potrzebny na wykonanie analizy jest skrócony w stosunku do metod klasycznych
  • liczba bakterii tlenowych w temp. 30°C w czasie 24 - 48 godzin - system TEMPO

  • liczba bakterii z grupy coli w czasie 24 godzin - system TEMPO

  • liczba Escherichia coli w czasie 24 godzin - system TEMPO

  • liczba Enterobacteriaceae w czasie 24 godzin - system TEMPO

  • obecność pałeczek Salmonella spp. w czasie 24 godzin - aparat mini Vidas

  • obecność Listeria monocytogenes w czasie 48 godzin - aparat mini Vidas

 
O firmie
Kontakt
Ms spektrum
Ms edu
Nota prawna
Analityka