O FIRMIE KONTAKT MS Spektrum MS Edu
   

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adres do

korespondencji:

 

MS Lab

87-500 Rypin

ul. Sportowa 22

 

Tel.: (+48) 54 280 01 47

Faks: (+48) 54 280 01 48

E-mail: sekretariat@ms-lab.pl

 

 

 

Analizy mleka

Badania mleka

BADANIA MLEKA
  • mleko surowe

  • mleko w proszku

  • serwatka w proszku

Badania mleka surowego
  • ogólna liczba drobnoustrojów

  • liczba komórek somatycznych

  • zawartość: tłuszczu, białka, laktozy, suchej masy

  • punkt zamarzania, % dodanej wody

  • obecności antybiotyków i innych substancji hamujących

  • oznaczanie lekowrażliwości drobnoustrojów chorobotwórczych - antybiogram

  • zawartość mocznika

  • zawartość chlorków

Badania proszków mlecznych
  • skład fizykochemiczny: tłuszcz, białko, popiół, laktoza, sucha masa, kwasowość SH

  • wskaźnik czystości

  • wskaźnik nierozpuszczalności

  • obecności antybiotyków i innych substancji hamujących

  • sucha masa metodą wagową

  • białko metodą Kjeldahla

  • pH

  • badania mikrobiologiczne - zakres dostępny w zakładce żywność

 
O firmie
Kontakt
Ms spektrum
Ms edu
Nota prawna
Analityka